Використання різницевих кольорових моделей для стиснення RGB-зображень без втрат - Шпортько, О.В. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано спосіб формування різницевих кольорових моделей для покращання показників стиснення RGB-зображень без втрат із застосуванням предикторів. Наведено фрагменти програм мовою C для обчислення параметрів таких кольорових моделей для великих зображень. Як свідчать експерименти, використання розрахованих різницевих кольорових моделей дає змогу зменшити коефіцієнти стиснення зображень у середньому більше, ніж на 4,5%. The method of forming of the differential coloured models for the improvement of indexes of compression of RGB-images without losses by using predictors is offered. The fragments of the programs in C language for the calculation of parameters of such coloured models for large images are presented. As experiments display the uses of the worked differential coloured models, allows to decrease the aspect ratios images approximately over 4.5%.