Малоинвазивная диагностика тяжести фибротических изменений печени у больных хроническим гепатитом С - Козько, В.Н.; Юрко, Е.В.; Анцыферова, Н.В.; Христенко, Н.Е.; Соломенник, А.О. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Представлен обзор отечественной и зарубежной научной литературы, посвященной современным возможностям диагностики фиброза печени у больных хроническим гепатитом С. В качестве маркеров фиброза печени предлагается анализ уровней ряда биохимических показателей в сыворотке крови пациентов. Освещены особенности комплексных тестов и фиброзных панелей при данной патологии с прогностической и диагностической точек зрения. Подано огляд вітчизняної та зарубіжної наукової літератури, присвяченої сучасним можливостям діагностики фіброзу печінки у хворих на хронічний гепатит С. Як маркери фіброзу печінки запропоновано аналіз рівнів низки біохімічних показників у сироватці крові пацієнтів. Висвітлено особливості комплексних тестів і фіброзних панелей при зазначеній патології з прогностичної та діагностичної точок зору. Article provides an overview of the national and foreign scientific reports, concerning the current possibilities of liver fibrosis diagnosis in the patients with chronic hepatitis C. The markers of liver fibrosis suggest an analysis of the levels of a number of biochemical parameters in the serum of patients. The peculiarities of complex tests and fibrous panels with the specified pathology from the prognostic and diagnostic points of view are highlighted.