Оптимизация ранней диагностики острых бактериальных менингитов - Нартов, П.В.; Якущенко, В.А.; Боброва, О.В.; Винникова, Н.В. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Дана cравнительная характеристика методов ранней диагностики острых гнойных бактериальных менингитов: биологического исследования цереброспинальной жидкости и сыворотки крови больных и проведения полимеразной цепной реакции на системном и локальном уровнях. Подано порівняльну характеристику методів ранньої діагностики гострих гнійних бактеріальних менінгітів: біологічного дослідження цереброспінальної рідини та сироватки крові хворих і проведення полімеразної ланцюгової реакції на системному і локальному рівнях. The article is dedicated to comparative characteristic of the methods of early diagnosis of acute purulent bacterial meningitis, i.e. biological investigation of cerebrospinal fluid and blood serum of the patients and performance of polymerase chain reaction at system and local levels.