Функціональний стан секреторної активності жирової тканини при травматичній хворобі у пацієнтів із підвищеним індексом маси тіла - Кучерявченко, В.В.; Волкова, Ю.В.; Шарлай, К.Ю. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
За допомогою системного багатофакторного аналізу було визначено інтегральні показники і побудовано математичну модель стану активності біомаркерів жирової тканини, що дало змогу визначити як загальні закономірності, так і певні особливості, характерні для хворих залежно від індексу маси тіла на момент отримання ними політравми. С помощью системного многофакторного анализа были определены интегральные показатели и построена математическая модель состояния активности биомаркеров жировой ткани, что позволило определить как общие закономерности, так и определенные особенности, характерные для больных в зависимости от индекса массы тела на момент получения ими политравмы. Integrated indices were determined by means of system multivariate analysis and the mathematical model of the state of the adipose tissue biomarkers was developed, that allowed to determine both general patterns and certain features which are characteristic for the patients depending on the body mass index at the time the polytrauma injuring.