Вимірювання деформацій циліндричних зразків методом цифрової кореляції спекл-зображень - Максименко, О.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано метод вимірювання полів переміщень циліндричної поверхні у двох напрямках і описано його технічну реалізацію. Метод застосовано для визначення деформацій циліндричного зразка. На основі виміряних деформацій розраховано коефіцієнт Пуассона. The method for measurement of displacements field a cylindrical surface in two directions is offered and hardware realization is described. The method is used for determination the deformations of the cylindrical sample. On the basis of the measured deformations Poisson ratio is calculate.