Хроническая HCV−инфекция как предиктор тяжести течения заболеваний (случай из практики) - Шепилева, Н.В.; Швайченко, А.А. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2019)
Представлены современные данные о распространенности хронического вирусного гепатита С в мире, Украине и Харьковской области. Рассмотрен клинический случай течения и исхода острого вирусного гепатита А на фоне не диагностированной ранее HCV−инфекции. Показано, что эпидемическое бремя этой инфекции ухудшает течение и прогноз других заболеваний. Подано сучасні дані про поширеність хронічного вірусного гепатиту С у світі, Україні та Харківській області. Розглянуто клінічний випадок перебігу та наслідків гострого вірусного гепатиту А на тлі не діагностованої раніше HCV−інфекції. Показано, що епідемічний тягар цієї інфекції погіршує перебіг і прогноз інших захворювань. The current data on a prevalence of chronic viral hepatitis C worldwide, in Ukraine and Kharkiv region heve been presented. The clinical case of the course and outcome of an acute viral hepatitis A on the background of previously undiagnosed HCV−infection is under consideration. The epidemic burden of this infection has been shown to worsen the course and prognosis of other diseases.