Дельта Дуная и остров Змеиный в письменных и археологических источниках - Охотников, С.Б. (Археологія і давня історія України, 2015)
В статье подводятся итоги многовековых споров и исследований о местонахождении острова
Ахилла в Черном море. У статті підводяться підсумки багатовічних суперечок і досліджень про місцезнаходження
острова Ахілла у Чорному морі. Представлено свідчення античних авторів, а також відомості із
середньовічних джерел. Аналізується картографічний матеріал. The article summarizes the age-old debate and
research on the whereabouts of the island of Achilles
in the Black Sea. Provides information of ancient
authors, as well as evidence of medieval sources. Analyzes
the cartographic material.