К биографии профессора Бориса Васильевича Варнеке: новые архивные материалы - Тункина, И.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
В статье впервые публикуется автобиография ученого-латиниста, ординарного профессора
Казанского университета Бориса Васильевича Варнеке (1874–1944). Документ был отправлен Э.Р. Штерну в Одессу в связи с избранием на
должность ординарного профессора Новороссийского университета. Вперше друкується автобіографія вченого, спеціаліста в галузі латини, ординарного професора
Казанського університету Бориса Васильовича Варнеке (1874-1944). Документи були надіслані
Ернсту фон Штерну в Одесу у зв'язку з балотуванням на посаду ординарного професора Новоросійського університету. The author for the first time publishes autobiography
of the scholar, specialist in Latin studies, ordinary professor of Kazan University Boris Vasil’evich
Warneke (1874–1944). The document was sent to Ernst von Stern in Odessa in connection with the ballot
vote (election) for the position of an ordinary professor of Novorossiisky University.