Про дослідження некрополя Ольвії у 1901 році - Смирнов, О.І.; Шевченко, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2015)
Публікацію присвячено короткому огляду історії розкопок на території ольвійського міського некрополя в 1901 році. Здійснена спроба сучасної оцінки перших досліджень під керівництвом
Б.В. Фармаковського. Публикацию посвящено краткому обзору истории раскопок на территории ольвийского городского некрополя в 1901 году. Осуществлена попытка
современной оценки первых исследований под руководством Б.В. Фармаковского. The publication is devoted to a brief survey of the
history of excavations in the necropolis of Olbia City
in 1901. An attempt to date assessment of the first
studies under the guidance of B.V. Farmakovsky.