До історії організації робіт Ольвійської археологічної експедиції у 1930 р. - Каряка, О.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
Публікація протоколів засідань Наукової ради Ольвійської археологічної експедиції 1930 р. Дані протоколи мають велике значення для історії дослідження античного міста Ольвія Понтійська та є унікальним джерелом про ранні етапи формування радянської школи антикознавства на Україні. Публикуются протоколы заседаний Научного совета Ольвийской археологической экспедиции 1930 г. Данные протоколы имеют большое значение для истории исследования античного города Ольвия Понтийская и являются уникальным источником о ранних этапах формирования советской школы антиковедения на Украине. This article is devoted to the publication of meeting transactions of Scientific council of Olbian archaeological expedition in 1930. These transactions have a great importance for the history of the investigations of Olbia Pontica. They are unique sources for the early stages of forming of the soviet school of classical archaeology in Ukraine.