О некоторых редких видах птиц Аргентинских островов (Антарктика) - Пекло, А.М.; Дикий, И.В. (Збірник праць Зоологічного музею, 2010)
Приводится описание всех встреч королевского ― Aptenodytes patagonicus и императорского ― A. for-steri пингвинов и антарктического буревестника ― Thalassoica antarctica на Аргентинских островах и сопредельных акваториях за 14-летний период существования Украинской антарктической станции «Академик Вернадский» с февраля 1996 года по март 2010 года. Наводяться описи всіх зустрічей королівського ― Aptenodytes patagonicus, імператорського ― A. forsteri пінгвінів та антарктичного буревісника ― Thalassoica antarctica на Аргентинських о-вах та суміжних акваторіях за 14-річний період існування Української антарктичної станції «Академік Вернадський» з лютого 1996 р. по березень 2010 р. Article provides descriptions of King ― Aptenodytes patagonicus and Emperor ― A. forsteri Penguins and Antarctic Petrel ― Thalassoica antarctica from the Argentine Islands and adjacent aquatories during the 14 years observation at the Ukrainian Antarctic Station “Academic Vernadsky” from February 1996 through March 2010.