Макрозообентос Восточного и Центрального Сиваша как кормовая база тундровых куликов в период миграции - Кирикова, Т.А.; Антоновский, А.Г. (Збірник праць Зоологічного музею, 2010)
Представлена оценка кормовых ресурсов Центрального и Восточного Сиваша и проанализировано значение разных участков мелководий (макробиотопов) для пополнения энергетических запасов тундровых куликов в период миграционных остановок на Сиваше. Показано, что кормовыми объектами для куликов служит 21 вид бентосных беспозвоночных, наибольшее значение для кормления имеют макробиотопы заливов, во все сезоны мигранты обеспечены кормом в достаточном количестве. Викладено оцінку кормових ресурсів Центрального та Східного Сиваша та проаналізировано значення різних ділянок мілин (макробіотопів) для поповнення енергетичних запасів тундрових куликів у період міграційних зупинок на Сиваші. Показано, що кормовими об’єктами для куликів слугують 21 вид бентосних безхребетних, найбільш вагомі для харчування є макробіотопи заток, у всі сезони мігранти забезпечені кормом в достатній кількості. This work presents for the first time estimation of food resources of Central and Eastern Sivash and analyses importance of different shallows (macrobiotopes) for replenishment energy reserves of tundra waders during their stopovers at Sivash. 21 species of benthos invertebrates can be used by tundra waders as prey items. The macrobiotopes of creeks among other macrobiotopes of Sivash have the greatest importance for feeding of tundra waders. Migrants have enough supply of food resources at Sivash stopover in any season of a year.