Аналіз структури інвестицій і його впливав на досягнення незалежності економіки країни від нафтових ресурсів - Аббасова, Ш.А.; Оруджева, М.Ш.; Оруджева, Т.В. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
Целью данной статьи является исследование влияния структуры инвестиций на достижение независимости экономики страны от нефтяных ресурсов. На основании данных с 2001 по 2017 год проведен статистический анализ инвестиций в нефтяной и ненефтяной секторы экономики. Рассмотрены условия диверсификации экономики для достижения независимости страны от нефтяных доходов. Выявлены приоритетные направления развития ненефтяного сектора, которые обеспечат устойчивое развитие национальной экономики. Метою даної статті є дослідження впливу структури інвестицій на досягнення незалежності економіки країни від нафтових ресурсів. На підставі даних з 2001 по 2017 рік проведено статистичний аналіз інвестицій в нафтовий і ненафтовий сектори економіки. Розглянуто умови диверсифікації економіки для досягнення незалежності країни від нафтових доходів. Виявлено пріоритетні напрями розвитку нафтового сектору, які забезпечать сталий розвиток національної економіки. The purpose of this article is to study the influence of the investment structure on achieving independence of the country's economy from oil resources. Based on data from 2001 to 2017, a statistical analysis of investments in the oil and non-oil sectors of the economy was carried out. The conditions of economic diversification to achieve the country's independence from oil revenues are considered. Priority directions for the development of the non-oil sector are identified that will ensure the sustainable development of the national economy.