Находка браслетов суботовского типа у с. Закутинцы в Поросье (раскопки Е.Ф. Покровской в 1963 г.) - Бессонова, С.С. (Археологія і давня історія України, 2015)
Публикуются данные, касающиеся обстоятельств находки парных бронзовых браслетов суботовского типа в Поросье. У 1963 р. біля с. Закутинці, на правому березі
р. Рось, були знайдені браслети так званого суботівського типу. Дослідженнями, що провела
Є.Ф. Покровська, було відкрите двошарове поселення — пізньочорноліської культури та середнього періоду трипільської культури. The bracelets of the so-called Sybotovskiy type were
founded near the village Zakutintsy of the Ros River
right bank region in 1963. Investigations, carried out
by E.F. Pokrovskaja, discovered the rest of the 2-level
settlement — of the Late Chornolissja culture and of
the middle period of the Trypillja culture.