Курганы раннескифского времени у с. Медвин в Поросье (по материалам раскопок 1984—1985 гг.) - Левченко, Б.М.; Левченко, Н.Б.; Гречко, Д.С. (Археологія і давня історія України, 2015)
Статья посвящена публикации материалов
раскопок Б.М. Левченко курганного могильника у
с. Медвин в 1984—1985 гг. Анализируется погребальный обряд и его истоки, материальная культура и датировка комплексов. У статті подано результати розкопок чотирьох
курганів ранньоскіфського часу, які були досліджені
у 1984—1985 рр. біля с. Медвин. Розглядаються поховання, що являють собою повторні захоронення та
демембрації. Поховальний інвентар представлений
ліпним посудом, прикрасами (буси, намистини, підвіски, мушлі Каурі, шпильки), прясельцями, деталями
кінського спорядження (пара псалиєв та дві пронизки) та кременевими серпами. Поховання можна датувати серединою — третьою чвертью VII ст. до. н. е. The results of the excavations of four barrows of the
early Scythian time in this article are published. They
were studied in 1984—1985 near v. Medvin. Here are
represented secondary burials and demembration. The implements of these burials is represented by handmade
vessels, ornaments (beads, pendants, cowires, pins), spin tools, harness details (pair of snaffles and
two beads) and flint sickles. These burials could be dated by he middle — third quarter of the 7 century BC.