Остеологические материалы из раскопок городища Джан-Баба и поселения у с. Окуневка на Тарханкутском полуострове - Маркова, Е.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
В работе анализируются остеологические материалы из раскопок Марьинской экспедиции ИА
НАН Украины в 2013 г. в Северо-Западном Крыму. Проаналізовано остеологічні матеріали з розкопок Мар’їнської експедиції ІА НАНУ у 2013 р. в Північно-Західному Криму.
Дослідження кісток тварин із шарів ранньоримського часу городища Джан-Баба свідчить про переваження в стаді дрібної рогатої худоби, а також присутності биків та коней. Матеріали із варварської ранньоелінистичної садиби біля с. Окунівка говорять про переваження в
стаді крупної рогатої худоби, при наявності також дрібної. Osteological materials are in-process analysed from
excavations of Mar’inskoy of expedition of IA NASU in
2013 in North-Western Crimea.
Study of bones of anymals from the layers of early
Rim time of site of ancient settlement Dzhan-baba testify
to predominance in the herd of shallow cattle, and
also presence of bulls and horse. Materials from a barbarian early Hellenistic settlement
near Okunevka -village testify to predominance in the herd of cattle and horse, at presence of shallow cattle.