Тюлени Аргентинских островов (Антарктика) - Дикий, И.В.; Пекло, А.М. (Збірник праць Зоологічного музею, 2012)
Фауна ластоногих архипелага Аргентинских островов насчитывает пять антарктических видов тюленей. Наиболее многочисленными видами архипелага являются тюлень-крабоед, Lobodon carcinophagus, и южный морской котик, Arctocephalus gazella. Отмечены также тюлень Уэдделла, Leptonychotes weddelli, морской леопард, Hydrurga leptonyx, и южный морской слон, Mirounga leoninа. Проведенный анализ распространения и динамики численности антарктических видов тюленей подтверждает важную роль островной экосистемы архипелага в поддержании биологического разнообразия и сохранении редких видов антарктической биоты. Фауна ластоногих архипелагу Аргентинских островів нараховує п’ять антарктичних видів тюленів. Найчисленнішими видами архіпелагу є тюлень-крабоїд, Lobodon carcinophagus, та південний морський котик, Arctocephalus gazella. Відзначені також тюлень Уедделла, Leptonychotes weddelli, морський леопард, Hydrurga leptonyx, та південний морський слон, Mirounga leoninа. Проведений аналіз поширення і динаміки чисельності антарктичних видів тюленів підтверджує важливу роль острівної екосистеми архіпелагу в підтримці біологічного різноманіття та збереженні рідкісних видів антарктичної біоти. Fauna of pinnipeds of the Argentine Islands includes five species of Antarctic seals. The most numerous ones are Crabeater seal, Lobodon carcinophagus, and Antarctic fur seal, Arctocephalus gazella. The rest are Weddell seal, Leptonychotes weddelli, Leopard seal, Hydrurga leptonyx, and Southern elephant seal, Mirounga leonina. Аnalysis of the distribution and dynamics of Antarctic species of seals confirms the important role of islandecosystem of the аrchipelago in the support of biodiversity and conservation of rare species of Antarctic biota.