Рецентні рукокрилі в колекції Палеонтологічного музею ННПМ НАН України - Годлевська, Л.В. (Збірник праць Зоологічного музею, 2013)
Опрацьовано та каталогізовано сучасні остеологічні матеріали з рукокрилих у фондах Палеонтологічного музею Національного науково-природничого музею НАН України ─ понад 750 одиниць зберігання, 36 видів 16 родів чотирьох родин (Rhinolophidae, Vespertilionidae, Molossidae та Phyllostomidae) з 9 країн світу. Більшість матеріалів походить з України, з 98 пунктів у 19 областях та АР Крим. З огляду на фауністичну та історіографічну цінність матеріалів наведено їх повний перелік. Обработаны и каталогизированы современные остеологические материалы по рукокрылым в фондах Палеонтологического музея Национального научно-природоведческого музея НАН Украины ─ более 750 единиц хранения, 36 видов 16 родов четырех семейств (Rhinolophidae, Vespertilionidae, Molossidae та Phyllostomidae) из 9 стран. Большинство материалов собраны в Украине, в 98 пунктах 19 областей и АР Крым. Ввиду фаунистической и историографической ценности материалов приведен их полный перечень. The recent skeletal collection of bats preserved in the Paleontological museum of the National Museum of Natural History, NAS of Ukraine, was worked out and catalogued; over 750 units, 36 species of 16 genera of four families (Rhinolophidae, Vespertilionidae, Molossidae, and Phyllostomidae) from 9 countries. The majority of specimens were collected in Ukraine, in 98 points of 19 provinces and AR Crimea. In view of the faunistic and historiographic value of the materials their full lists are given.