Сучасний стан іхтіофауни басейну Нижнього Дніпра (фауністичний огляд) - Мовчан, Ю.В.; Романь, А.М. (Збірник праць Зоологічного музею, 2015)
Представлено аналіз іхтіофауни басейну Нижнього Дніпра за весь період її вивчення. Надано дані щодо видового складу риб Каховського водосховища і річки Інгулець. На сучасному етапі вивчення іхтіофауна басейну незарегульованої частини Нижнього Дніпра нараховує щонайменше 51 вид, Каховського водосховища — 41 і Інгульця — щонайменше 18 видів риб. Загалом іхтіофауна всього басейну Нижнього Дніпра зараз налічує щонайменше 51 вид, включаючи раніше невідомі P. parva, L. gibbosus і P. ratan (загалом тут відзначалося до 69 таксонів), а зміна видового складу досягає 38,8 %. Представлен анализ ихтиофауны бассейна Нижнего Днепра за время ее изучения. Приведены данные по видовому составу рыб Каховского водохранилища и реки Ингулец. На современном этапе изучения ихтиофауна бассейна незарегулированной части Нижнего Днепра насчитывает как минимум 51 вид, Каховского водохранилища – 41 и Ингульца – минимум 18 видов рыб. В целом ихтиофауна всего бассейна Нижнего Днепра сейчас насчитывает как минимум 51 вид, включая ранее неизвестные P. parva, L. gibbosus и P. ratan (всего здесь отмечалось до 69 таксонов), а изменение видового состава достигает 38,8%. Presented analysis of the fish fauna Lower Dnieper basin during its study. Leaded the data on the species composition of fish in the Kakhovka Reservoir and the Ingulets River. At the present stage of studying ichthyofauna of free-flowing part Lower Dnieper numbers to 51 species, Kakhovka Reservoir – 41 and Ingulets minimum 18 species of fish. Totally ichthyofauna all Lower Dnieper basin, now amounts to 51 species, including previously unknown P. parva, L. gibbosus and P. ratan (all are marked up to 69 taxons), and changes in species composition reaches 38,8%.