До фауни бабок (Insecta: Odonata) Вінницької області України - Смірнов, Н.А.; Тарасенко, М.О. (Збірник праць Зоологічного музею, 2017)
Представлено нові та узагальнено раніше відомі дані про видовий склад і поширення бабок у Вінницькій обл. (Україна). З’ясовано, що в регіоні на даний час відомі знахідки не менше як 35 видів. Уперше для області наведено 9 видів бабок (Lestes virens, Erythromma viridulum, Aeshna mixta, Anax parthenope, Onychogomphus forcipatus, Orthetrum albistylum, O. brunneum, O. coerulescens, Sympetrum meridionale). Представлены новые и обобщены ранее известные сведения о видовом составе и распространении стрекоз в Винницкой области (Украина). Установлено, что в регионе известны находки не менее 35 видов. Впервые для области указаны 9 видов стрекоз (Lestes virens, Erythromma viridulum, Aeshna mixta, Anax parthenope, Onychogomphus forcipatus, Orthetrum albistylum, O. brunneum, O. coerulescens, Sympetrum meridionale). New and all early known information about species composition and distribution of dragonflies in Vinnytsia region ( Ukraine) are summarized. Not less than 35 species of dragonflies are known from the region. Nine species (Lestes virens, Erythromma viridulum, Aeshna mixta, Anax parthenope, Onychogomphus forcipatus, Orthetrum albistylum, O. brunneum, O. coerulescens, Sympetrum meridionale) firstly for the region are given.