Багатокритерійне прийняття рішень на основі використання множини оптимізаційних методів - Потьомкін, М.М.; Свида, І.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Наведено підхід до багатокритерійного прийняття рішень під час досліджень складних систем, який грунтується на використанні результатів, отриманих застосуванням множини методів (як ранжування, так і формування ядра), що забезпечує збільшення ступеню обґрунтованості отримуваних результатів за рахунок підвищення повноти порівняння альтернатив. Приведен подход к многокритериальному принятию решений при исследованиях сложных систем, основанный на использовании результатов, полученных с применением множества методов (как ранжирования, так и формирования ядра), что обеспечивает увеличеие степени обоснованности получаемых результатов за счет повышения полноты сравнения альтернатив. The authors provide an approach to multi-criteria decision making in the analysis of complex systems. It is based on the results obtained from a number of methods (ranking as well as forming of the kernel), which increases the substantiation of the results due to increasing the completeness of alternatives comparison.