Побудова системи автоматизації для впровадження моделі поліцейської діяльності, керованої аналітикою, в органах Національної поліції України - Мовчан, А.В.; Тарануха, В.Ю. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Проаналізовано актуальні проблеми впровадження моделі поліцейської діяльності, керованої аналітикою, в органах Національної поліції України. На основі результатів цього аналізу запропоновано архітектуру аналітичної системи та розглянуто математичний апарат побудови складових майбутньої системи. Успішне впровадження та застосування нових методів кримінального аналізу дасть змогу в майбутньому поширити його на всю систему Національної поліції України, а також активно застосовувати аналітичні методи та технології, які забезпечать ефективне розслідування кримінальних правопорушень. Проанализированы актуальные проблемы внедрения модели полицейской деятельности, управляемой аналитикой, в органах Национальной полиции Украины. На основании результатов этого анализа предложена архитектура аналитической системы и рассмотрен математический аппарат построения элементов будущей системы. Успешное внедрение и применение новых методов криминального анализа позволит в дальнейшем распространить его на всю систему Национальной полиции Украины, а также активно использовать аналитические методы и технологии, обеспечивающие эффективное расследование уголовных правонарушений. The paper analyzes implementation of the Intelligence-Led Policing into the National Police of Ukraine. The architecture of analytical system is proposed based on the analysis of state-of-the-art in the National Police of Ukraine. The mathematical apparatus is considered for the future components of the analytical system. Successful implementation and application of new methods of criminal analysis will allow expanding it to the entire system of the National Police of Ukraine in the future and to actively use analytical methods and technologies that provide efficient investigation of criminal offenses.