Підходи до створення та підтримки порталів - Задорожна, Н.Т. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У роботі аналізуються новітні інформаційні технології створення та підтримки сайтів і порталів: інструментарій, вимоги до засобів
побудови порталу та критерії вибору і оцінки, засоби інформаційного наповнення порталів. Наведено приклад впровадження
запропонованих підходів, концепцій інформаційних технологій при проектуванні, розробці та керуванні наповненням
інформаційними ресурсами освітнього Інтернет-порталу “Діти України“. The new information technology to create and to support the web-site and portal are analyzed in the article in particular tools, instrumental
demands to portal development and criteria to select and to estimate, means to form the portal information content. There is the example of
application off the proposed approach, concept to project, to develop and to content manage of educational portal “Children of Ukraine” in
the article.