Видова структура документації Війська Запорозького доби Нової Січі - Синяк, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті проведено класифікацію документів запорозького козацтва доби Нової Січі, дано характеристику видам і різновидам січової документації, розглянуто вплив російського діловодства на козацький документообіг. В статье проведена классификация документов запорожского казачества времени Новой Сечи, дана характеристика видам и разновидностям сечевой документации, рассмотрено влияние российского делопроизводства на казацкий документооборот. The article presents results of the research carried out on Zaporozhian Cossacks’ documents dating back to the New Sich Аge. The author describes varieties of these documents, and studies the influence of the Russian paperwork on the Cossack document circulation.