Забудова північно-західної околиці Чернігівського Передгороддя - Ситий, Ю.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
У 1988 р. вперше на території Передгороддя Чернігова досліджена давньоруська вулиця, що мала
напрямок від центру міста до його околиці, з якої розпочиналася дорога на древній Любеч. Статья посвящена публикации материалов раскопок 1988 г. в Чернигове, где была исследована
древнерусская улица, состоявшая из пяти частично
исследованных усадеб и проезжей части шириной 5—6 м. The article is devoted to the archaeological publication
of the materials that were founded in Chernigiv in
1988. Kiev Russ street with 5 mansions divided by the
road 5—6 m wide were researched there.