Життєпис Лідії Савівни Шульгіної за матеріалами слідчої справи - Щербань, О.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
На основі документів зі слідчої справи українського етнографа Лідії Шульгіної до наукового обігу вводяться досі невідомі фрагменти біографії дослідниці. На основании документов следственного дела украинского этнографа Лидии Шульгиной, которые
хранятся в Центральном государственном архиве
общественных объединений Украины (Киев), в научный оборот вводятся неизвестные факты биографии
исследовательницы. Впервые проанализирована статья керамолога Лидии Шульгиной «Гончарство в с. Бубнівці на Поділлі». The article is based on the documentary materials
of the Inveytigatory Case of Lidiya Shulgina, what are
kept in the Central State Archive of Public Organizations
of Ukraine (Kyiv). The Fragments from the Biography
of a well-known researcher. The before unknown
facts from the life of this ceramologist are put into the
cientific ciraulation.