Чебишовське наближення сумою полінома та логарифмічного виразу з ермітовим інтерполюванням - Малачівський, П.С.; Пізюр, Я.В.; Андруник, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Встановлено умову існування чебишовського наближення сумою полінома та логарифмічного виразу з найменшою абсолютною похибкою та ермітовим інтерполюванням у крайніх точках відрізка. Запропоновано метод визначення параметрів такого чебишовського наближення. Установлено условие существования чебышевского приближения суммой полинома и логарифмического выражения с наименьшей абсолютной погрешностью и эрмитовым интерполированием в крайних точках отрезка. Предложен метод определения параметров такого чебышевского приближения. The authors establish the condition for the existence of the Chebyshev approximation by the sum of a polynomial and logarithmic expression with the smallest absolute error and Hermitian interpolation at the boundary points of an interval. The method is proposed for determining the parameters of such Chebyshev approximation.