Предметно-ориентированный язык Strumok для описания акторных систем с общей памятью - Ларин, В.О.; Бантыш, О.В.; Галкин, А.В.; Провотар, А.И. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Изложен подход к описанию акторных систем с общей памятью. Предложен предметно-ориентированный язык Strumok для описания межакторного взаимодействия и работы с общей памятью. Проведена оценка эффективности языка Strumok с использованием общей памяти по сравнению с фреймворком Java Vert.x Викладено підхід до опису акторних систем зі спільною пам'яттю. Запропоновано предметно-орієнтовану мову Strumok для опису межакторної взаємодії і роботи зі спільною пам'яттю. Проведено оцінювання ефективності мови Strumok з використанням загальної пам'яті у порівнянні з фреймворком Java Vert.x. The approach to defining actor systems with shared memory is proposed. Strumok DSL is defined for describing actor interaction and shared system support. Performance of the Strumok DSL which uses shared memory is compared with that of Java Vert.x framework.