Документи Богдана Кентржинського в Архіві ОУН у Києві - Черченко, Ю. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті подається перелік документів фонду Богдана Кентржинського, що зберігається в Архіві ОУН у Києві. Богдан Кентржинський був відомим українським журналістом, істориком і політичним діячем. У роки Другої світової війни він був представником ОУН (Андрія Мельника) у країнах Скандинавії. Залишившись після війни у Швеції, Б. Кентржинський багато працював у шведських архівах, вивчаючи документи про українсько-шведські взаємини у ХVІІ–ХVІІІ ст. В статье публикуется список документов фонда Богдана Кентржинского, который хранится в Архиве ОУН в Киеве. Богдан Кентржинский был известным украинским журналистом, историком и политическим деятелем. В годы Второй мировой войны он был представителем ОУН (Андрея Мельника) в скандинавских странах. Оставшись в Швеции после войны, Б. Кентржинский много работал в шведских архивах, изучая документы об украинско-шведских отношениях в ХVІІ–ХVІІІ вв. This article contains a list of Bohdan Kentrschynskyj’s documents in the Archive of the Organization of Ukrainian Nationalists (OUN) in Kyiv. Bohdan Kentrschynskyj was a well-known Ukrainian journalist, historian, and politician. During the Second World War he was an OUN representative in Scandinavian countries. After the war he lived in Sweden where he studied the documents on Ukrainian-Swedish relations during the 17^th to the 18^th centuries.