Реставрація та реконструкція протоми Афродіти з Ольвії - Борисюк-Дудкіна, А.С.; Шевченко, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
У публікації подаються і аналізуються результати реставрації та консервації протоми
класичного періоду з Ольвії (розкопки Л.М. Славіна 1956 р.), яка зберігається у Наукових фондах ІА
НАНУ. В наслідок реставраційних робіт вдалося уточнити датування і атрибуцію теракоти. Публикуемая протома классического периода,
хранящаяся в Научных фондах ИА НАН Украины,
найдена в ходе раскопок Ольвии 1956 г. экспедицией ИА АН УССР под руководством Л.М. Славина.
Представлено описание и обоснование процесса реставрации и консервации, проведенных в соответствии с современными требованиями. Published is a Classical period protome kept in the
Scientific Funds of the IA NASU from the excavations
at Olbia in 1956 headed by L.M. Slavin. Presented are
the description of and a basis for the restoration and
conservation process conducted according to the modern
requirements.