Столиця Гетьманщини Глухів за планами XVIII століття - Ленченко, В. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
На тлі історії стародавнього міста України Глухова (у XVIII ст. резиденція гетьманів України) аналізуються плани Глухова 1746 та 1765 рр., у яких наведено списки мешканців та споруд міста. На фоне истории древнего города Украины Глухова (в XVIII веке резиденция гетманов Украины) анализируются планы Глухова 1746 и 1765 гг., в которых содержатся списки жителей и сооружений города. The article provides analysis of two plans of Hlukhiv of 1746 and 1765 which contain lists of citizens and city buildings against the background of the ancient Ukrainian city, and the residence of Ukrainian hetmans in the 18th century.