Засіб налаштування програм на платформі .NET за допомогою переписувальних правил - Мамедов, Т.А.; Дорошенко, А.Ю. (Проблеми програмування, 2019)
Розроблено програмний засіб для оптимізації обчислень, що дозволяє в автоматизованому режимі здійснити оптимізацію програми шляхом підвищення її швидкодії. Для цього реалізовано спеціальний плагін до системи переписувальних правил TermWare, за допомогою якого система здійснює налаштування програм, написаних на платформі .NET. Плагін використовує аналізатор Roslyn, реалізований генератор термів системи TermWare з вихідного коду програми. Програмний засіб проілюстровано на відомому прикладі клітинного автомату «Гра життя» на різних розмірах площини. Під час експериментів проведені виміри швидкодії програми до та після модифікації вихідного коду. Наведене порівняння результатів роботи методу самоналаштування за допомогою TermWare та інструментарію під назвою Eazfuscator.NET. Експерименти розробленого методу та бібліотеки Eazfuscator.NET проведені на персональному комп’ютері. Разработано программное средство для оптимизации вычислений, которое позволяет в полуавтоматическом режиме осуществить оптимизацию программы, увеличив её быстродействие. Для этого разработан специальный плагин на систему TermWare, в котором реализована концепция правил переписывания. Плагин осуществляет работу анализатора языка C# с помощью платформы Roslyn и генерирует термы для системы TermWare с исходного кода программы. Программное средство проиллюстрировано на известном академическом примере «Игра жизнь». Приведено сравнение результатов обработки реализации алгоритма с помощью системы TermWare и библиотеки Eazfuscator.NET. Результаты были получены в следствии экспериментов на различных размерах данных. Измерена скорость работы программ до и после модификаций, количество необходимых модификаций в исходном коде для работы с системой. Испытания разработанного метода и библиотеки Eazfuscator.NET были проведены на персональном компьютере. Software tool for computation optimization that allows to optimize semiautomatically to increase execution speed was developed. Plugin for TermWare system, which implements the concept of rewriting rules, was developed. The plugin represents an analyzer for C# using Roslyn platform and generates terms for TermWare system from source code. The work of software tool was illustrated on «Conway's Game of Life» - famous academic example. A comparison of the results of processing the implementation of the algorithm using the TermWare system and the Eazfuscator.NET library was given. The results were obtained by experiments on various data sizes. Speed of the program before and after modifications, the number of modifications required in the source code to work with the system was measured. The developed system and Eazfuscator.NET framework were tested on personal computer.