Задачі та методи аналізу великих даних (огляд) - Балабанов, О.С. (Проблеми програмування, 2019)
Розглянуто основні задачі та методи глибокого аналізу великих даних. У викладі зроблено акцент на «фізичному» сенсі задач і методів, без математичних деталей. Рассмотрены основные задачи и методы глубокого анализа больших данных. В изложении сделан акцент на «физическом» смысле задач и методов, без математических деталей. We review tasks and methods most relevant to Big Data analysis. Emphasis is made on the conceptual and pragmatic issues of the tasks and methods (avoiding unnecessary mathematical details).