Представлення та відображення бібліотечних предметних класифікацій за допомогою інструментів онтологій - Овдій, О.М.; Проскудіна, Г.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У роботі розглянуто предметні онтології (класифікації), що застосовуються у середовищі цифрових бібліотек. На прикладі
комп’ютерної системи класифікації АСМ наводяться можливі варіанти представлення на основі сімейства стандартів W3C у
форматі XML, RDFS, OWL. А також описано досвід роботи по відображенню бібліотечних предметних класифікацій за допомогою
інструментів онтологій, з метою вирішення задач інтероперабельності. The paper describes subject-based ontologies (classifications) used in digital library environments. Possible representations of this
classifications based on family of standards W3C in XML, RDFS, OWL formats are illustrated with an example ACM Computing
Classification System. Besides, we describe our experience in classifications/ontologies mapping using ontology tools in order to solve
interoperability problems.