Деканатські печатки Жовківського округу кінця XVIII – початку ХХ століття - Скочиляс, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті розглядаються особливості запровадження деканатських печаток у діловодстві Перемишльської греко-католицької єпархії та засади їхнього функціонування. Простежено еволюцію штемпелів у різних параметрах: матеріал, форма, розміри, легенда, сюжетне зображення. У додатку наведено каталог деканатських матриць (19 печаток), що охоплює 9 деканатів єпархії. В статье рассматриваются особенности введения деканатских печатей в делопроизводство Перемышльской греко-католической епархии и принципы их функционирования. Описана эволюция печатей в их различных параметрах: материал, форма, размеры, легенда, сюжетное изображение. В приложении опубликован каталог деканатских матриц (19 печатей), который охватывает 9 деканатов епархии. The article concerns the introduction of the church deanery stamps into the official documentation of the Greek-Catholic eparchy of Peremyshl. The author analyzes the evolution of church stamps with regard to their functions and such features as material, form, size, legend, and image. The appendix provides the catalogue of stamp matrices (19 seals) from the nine deaneries of this eparchy.