Програмна система аналізу хмарності за даними супутникових спостережень - Дорошенко, А.Ю.; Шпиг, В.М.; Овдій, О.М. (Проблеми програмування, 2019)
У даній роботі за допомогою онлайнового діалогового конструктору для автоматизації проектування робочих процесів ОКРП було спроектовано робочий процес для обробки архіву супутникових знімків з метою аналізу показників хмарності на території України. Робочий процес для реалізації поставленої задачі було розроблено для системи Apache Oozie, призначеної для управління роботами розподіленої платформи Apache Hadoop. З метою підтримки масштабованості та оптимізації обробки для реалізації аналізу знімків було використано фреймворк Apache Spark. Проведено експерименти, що довели ефективність обраного підходу та відповідність отриманих результатів даним фактичних спостережень.