Про втульчасті сокири-кельти чорноліської культури - Клочко, В.І. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті визначено типи бронзових втульчастих сокир-кельтів, що характерні для раннього і
пізнього етапі чорноліської культури. В статье определяются типы бронзовых втульчатых топоров-кельтов, характерных для раннего и
позднего этапов чернолесской культуры Украины. The article defines the types of bronze bush axes —
celts, characteristic of the early and late stages of the
Chornyi Lis («Black Forest») culture of Ukraine.