Современное состояние изучения хронологии раннескифской культуры - Махортых, С.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
Статья посвящена историографическому обзору некоторых наиболее важных работ последних
20 лет, в которых рассматривается хронология
памятников раннескифской культуры на юге Восточной Европы. Стаття присвячена історіографічному огляду низки ключових робіт, в яких розглядається хронологія
пам’яток ранньоскіфської культури на півдні Східної
Європи, і які були опубліковані протягом останніх двадцяти років. The article is devoted to the historiographical review
of a number of important works on the chronology of
Early Scythian culture in the south of Eastern Europe
that were published in the last two decades.