Знаменское городище скифского времени на Харьковщине - Свистун, Г.Е.; Квитковский, В.И.; Юшков, Д.Ю. (Археологія і давня історія України, 2016)
В результате разведок на территории Нововодолажского р-на Х арьковской обл. было обнаружено
городище скифского времени, которое имеет округлое планирование и сложную многорядную систему
обороны. Памятник свидетельствует о глубоких знаниях фортификационного искусства в среде
скифоидного населения лесостепной части бассейна Северского Донца. У результаті розвідок на території Нововодолазького р-ну Харківської обл. було виявлене городище
скіфського часу, яке має округле планування та
складну багаторядну систему оборони. Пам'ятка свідчить про глибокі знання фортифікаційного
мистецтва у скіфоїдного населення лісостепової частини басейну Сіверського Дінця. As a result of archaeological exploration in the area
of Novovodolazhskiy district, Kharkiv region, a settlement
of the Scythian period has been found. The settlement
has a nucliated circular pattern and a complex
layered defense system. The monument shows a profound
knowledge of the art of fortification among the
Scythian population in the forest-steppe part of the
Siverskii Donets basin.