Оцінювання впливу розвитку цифрової економіки на соціально-економічне середовище - Тутова, О.В.; Савченко, Є.А. (Управляющие системы и машины, 2018)
Проведено аналіз рейтингів розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, розроблених провідними міжнародними організаціями. Визначено шість держав, які досягли найбільшого прогресу за цими рейтингами. Проаналізовано взаємозв'язок між валовим національним доходом і положенням цих країн в рейтингу електронного уряду. Побудовано моделі на основі комбінаторного алгоритму МГУА для прогнозу валового національного доходу на два роки наперед. Результат. Определены шесть стран, которые достигли прогресса во всех пяти или четырех рейтингах. Проведено исследование взаимосвязи между их позицией в этих рейтингах и валовым национальным доходом. Построены модели прогноза ВНД на основе составляющих индекса электронного правительства с помощью комбинаторного алгоритма МГУА для прогноза ВНД на два года вперед. Results. Six countries were chosen as those that achieved significant progress by all five or four rankings. The interconnection between their position in these rankings and their gross national income were analysed. Also the way how the components of these indices influence gross national income in these countries was examined.