Резервное копирование как инструмент защиты информации - Лисецкий, Ю.М.; Козаченко, С.В. (Управляющие системы и машины, 2019)
Рассмотрены основные системы резервного копирования и их особенности. Описана технология контроля и мониторинга виртуальных и физических систем, обеспечивающая распределение заданий резервного копирования и автоматическую защиту новых виртуальных систем и технология дедупликации, позволяющая устранить дублирование данных и сократить при этом количество физических носителей для их хранения. Introduction. As the volumes of information stored to different storage devices steadily grow, the issue of storage reliability becomes more and more complicated. One of the information protection tools is the backup copying and creation of information archives for quick data access. Main Backup Systems and their Features. Major manufacturers of modern backup systems are IBM offering Tivoli Storage Manager, EMC offering Neworker and Avamar, Veritas offering Backup Exec and NetBackup systems. Backup Exec and NetBackup are complex solutions for different types of backups. They use V-Ray technology able to control virtual file systems and applications with further transparent copying and file deduplication which reduces the size of backup copy. Вступ. Із зростанням об'ємів інформації, що знаходяться на різних носіях, ускладнюється завдання надійності їх зберігання. Один з інструментів захисту інформації — резервне копіювання і створення інформаційних архівів для швидкого доступу до даних. Основні системи резервного копіювання та їх особливості. Основні виробники сучасних систем резервного копіювання (СРК) — IBM з Tivoli Storage Manager, EMC з Neworker і Avamar, Veritas з Backup Exec і NetBackup. Backup Exec і NetBackup — комплексні рішення для виконання різних видів резервного копіювання. Працюють на основі технології V-Ray, яка здатна контролювати віртуальні файлові системи і додатки, з подальшим виконанням прозорого резервного копіювання та застосуванням технології дедуплікації файлів, що дозволяє скоротити об'єм резервної копії. Також в Backup Exec і NetBackup реалізовано технологію дедуплікації даних, що усуває їх дублювання та скорочує кількість фізичних носіїв для зберігання.