Київське Полісся Х—ХІІІ ст. за археологічними даними - Сєров, О.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
Стаття присвячена узагальненню археологічних
досліджень пам'яток Х—ХІІІ ст. Київського Полісся, проведених головним чином за радянських часів,
висвітлюються дискусійні питання щодо історії Київського Полісся цього часу. Статья посвящена обобщению археологических
исследований памятников X—XІII вв. Киевского Полесья, которые проводились главным образом в советское время, освещает дискуссионные вопросы, которые возникают при изучении истории Киевского Полесья этого периода. The paper is devoted to generalization of archaeological
research of Kyivan Polissya monuments of the
10th—13th centuries conducted mainly in Soviet time,
and covers controversial issues arising when you study
Kyivan Polissya history of that time.