Нові дані про ремесло і торгівлю давньоруського Вишгорода (за матеріалами досліджень 2013—2015 рр.) - Івакін, В.Г.; Бібіков, Д.В.; Оленич, А.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті аналізуються матеріали, отримані під час робіт останніх років на вишгородському посаді. Нові дані про ремесло і торгівлю населення міста значно доповнюють усталене уявлення щодо соціально-економічного розвитку пам'ятки. Статья посвящена некоторым результатам новейших исследований гончарного посада древнерусского Вышгорода, в частности — касающимся основных занятий его населения — ремесла и торговли. The paper is devoted to some results of recent studies of the Old Rus Vyshgorod pottery quarter, in particular — regarding the main activities of the population, such as crafts and trade.