З історії функціонування комплексу поліських володінь Київської Софійської митрополичої катедри (XV — перша половина XVII ст.) - Люта, Т.Ю. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті розглядається питання функціонування поліських володінь Київської Софійської митрополичої катедри у переходові часи від православної до унійної ієрархії та їх повернення Петром Могилою в часи встановлення православної митрополії. В статье рассматривается вопрос функционирования полесских владений Киево-Софийской митрополичьей кафедры в переходный период от православной к униатской иерархии и укрепления Петром Могилой Киевской православной митрополии. The paper considers functioning of Polissyan possessions of Kyiv-Sophia Metropolitan See in transitional period from the Orthodox to the Uniate hierarchy and Orthodox Metropolitanate strengthening in Kyiv by Petro Mohyla.