Родинні архіви поліщуків як відображення епохи (на матеріалах наукових експедицій у зону відчуження Чорнобильської АЕС) - Чучман, Х.Ю. (Археологія і давня історія України, 2016)
На основі документів особового походження, які
належали членам однієї родини, автор демонструє
зв'язок документальної спадщини пересічних громадян з історичною епохою. Анализируя документы одной семьи, которые соответствуют переломным этапам в развитии общества, автор демонстрирует многоаспектное содержание семейных архивов жителей Полесья как комплексного исторического источника по изучению повседневности. Analyzing documents of the family that passed crucial
stages of the society development, the author
demonstrates multiaspect contents of the Polissyan
family archives as complex historical source to study everyday life.