Дослідження Малинського городища у 40-х роках ХХ століття - Павленко, С.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті вводяться до наукового обігу результати археологічних досліджень Малинського городища під керівництвом П.М. Третьякова в 1940 та 1949 рр. Матеріали робіт не були опубліковані.
Польова документація зберігалася в Рукописному відділі Наукового архіву Інституту історії матеріальної культури РАН (м. Санкт-Петербург) і була не відома широкому колу дослідників. В публикации вводятся в научный оборот материалы археологических работ под руководством
П.М. Третьякова в 1940 и 1949 гг. на средневековом
городище возле г. Малин Житомирской области, которые ранее не публиковались. Документация исследований хранилась в Рукописном отделе Научного архива Института истории материальной культуры РАН (г. Санкт-Петербург) и не была известна широкому кругу исследователей. The results of archaeological investigations on a
territory of Malyn hilltop fortified settlement are presented
in this paper. These excavations were provided
by P.N. Tretiakov in 1940 and 1949. Work material was
not published. Documents from field excavations were
storaged in a Manuscript department of scientific archival
depository in Іnstitute for the History of Material
Culture Russian Academy of Sciences (St. Petersburg)
and were not known for the wide circle of investigators.