Оптимальний пошук двох активних куль на множині n = 255 - Донець, Г.П.; Білецький, В.І.; Ненахов, Е.І. (Теорія оптимальних рішень, 2019)
Розглядається задача пошуку двох активних куль на множині заданих для n = 255. Доводиться теорема, що розв’язок досягається за 15 кроків. Доведення базується на використанні двох нових типів графів – Q-графа та N-графа. Рассматриваются задачи поиска двух активных шаров на множестве заданных для n = 255. Доказывается теорема, что решение достигается за 15 шагов. Доказательство базируется на использовании двух нових типов графов – Q-графа и N-графа. The Problem of search or for two active balls in the set of given ones for n = 255 is considered. The theorem is proved, consisting in assertion that the task is achiked in 15 steps. The proof is based on the use two new types of graphs, namely the Q-graph and the N-graph.