Гібридний алгоритм оптимізації мурашиними колоніями для передбачення структури білків - Гульницький, Л.Ф.; Чорножук, С.A. (Теорія оптимальних рішень, 2019)
Запропоновано новий гібридний алгоритм, який дозволяє автоматично налаштовувати параметри алгоритму оптимізації мурашиними колоніями для розв'язування задачі передбачення третинної структури білка. Предложен новый гибридный алгоритм, который позволяет автоматически настраивать параметры алгоритма оптимизации муравьиными колониями для решения задачи предсказания структуры белка. A new hybrid algorithm is proposed, which allows to automatically adjust the parameters of ant colony optimization algorithm for solving protein structure prediction problem.