Економічне зростання суміжних районів за децентралізації - Дунаєвський, М.С. (Теорія оптимальних рішень, 2019)
Розглянуто та емпірично оцінено співвідношення ряду ресурсних факторів та обсягів виробництва за географічно суміжними районами Дніпропетровщини, Миколаївщини та Херсонщини. Представлений порівняльний аналіз відображає можливі шляхи розвитку за децентралізації та вказує на найкращі практики його втілення. Рассмотрено и дана эмпирическая оценка соотношению ряда ресурсных факторов и объемов производства по географически смежным районам Днепропетровщины, Николаевщины и Херсонщины. Представленый сравнительный анализ отражает возможные пути развития исходя из стратегии децентрализации и указывает на лучшие практики ее воплощения. The article considers and gives an empirical assessment of the interrelation of the resource factors and production output volumes in geographically adjacent areas of Dnipropetrovsk, Nikolayev and Kherson regions. Presented comparative analysis reflects possible ways of development given the strategy of decentralization and the best practices of its implementation.