До вимірювання загальної енергоефективності держав - Горбачук, В.М.; Шулінок, Г.О.; Сирку, А.А. (Теорія оптимальних рішень, 2019)
На макроекономічних даних 2001 р. для провідних держав світу показано вищу потужність дискримінації енергоефективності параметричного рубіжного підходу порівняно з непараметричним. На макроэкономических данных 2001 г. для ведущих государств мира показано более высокую мощность дискриминации энергоеэффективности параметричнеского рубежного подхода по сравнению с непараметрическим. Based on the macroeconomic data of 2001 for leading countries in the world, higher discriminating power of the parametric frontier approach relative to the nonparametric approach is shown